Energiek in buispostsystemen!

De Nederlandsche Bank en buispost

Kasboek Collectief

Juweelontwerp, grafisch ontwerp en beeldende kunst. Drie verschillende disciplines die uitstekend samengaan. Dat bewijst het KASBOEKcollectief, bestaande uit Cathalijne Postma, Debbie van Berkel en Jojanneke Postma. Het drietal creëert vanuit hun diverse achtergronden crossmediale kunst. Hiermee verkennen ze de grenzen tussen kunst, commercie en maatschappij.

Met een speciaal voor de Kunstruimte van de Nederlandsche Bank ontworpen installatie wil KASBOEK het mysterie rondom waardetransport (gedeeltelijk) zichtbaar maken. De toeschouwer kan informatie in de vorm van een capsule in een buispostsysteem plaatsen. Het transport wordt zichtbaar, maar het mysterie blijft. Wat gebeurt er nadat de capsule is afgeleverd? En wat is het gevolg voor de samenleving? KASBOEK-X waardetransport licht een tipje van de sluier op. Toch komen we het antwoord nooit helemaal te weten. En dan gaat het om vertrouwen.

Van der Arend

Van der Arend Installaties heeft in samenwerking met de drie kunstenaressen van het KASBOEKcollectief in de tentoonstellingsruimte van De Nederlandsche Bank het buispostsysteem geïnstalleerd. Het gehele systeem compleet met de techniek is verdeeld over de ruimte en volledig zichtbaar. De transportbuis is uitgevoerd in afwisselend de bekende grijze buis en transparante buis. Op deze wijze wordt de boodschap van het mysterie en het vertrouwen tijdens de tentoonstelling verteld.

Iedereen is van harte uitgenodigd om de tentoonstelling te komen bezoeken.

Meer informatie over de tentoonstelling KASBOEK-X waardetransport

Meer informatie over de volledig gouden carrier KASBOEK-X nieuwsbrief

De Nederlandsche Bank en buispost
De Nederlandsche Bank en buispost
De Nederlandsche Bank en buispost
De Nederlandsche Bank en buispost
De Nederlandsche Bank en buispost