Energiek in buispostsystemen!

Twee nieuwe stations Mariaziekenhuis

In opdracht van bouwbedrijf Houden NV hebben we bij het Mariaziekenhuis een nieuw station bijgeplaatst. Dit station hangt op de nieuwe huisartsenpost, welke nu nieuw aangebouwd wordt. 


Ook hebben we op het Klinisch Laboratorium in het Mariaziekenhuis in Overpelt, België, was het bestaande Multi-send station aan vervanging toe.

Van het bestaande station waren, na 10-tallen jaren van intensief gebruik, meerdere grote onderdelen versleten. Hierdoor heeft het ziekenhuis gekozen om het station in zijn geheel te vervangen voor een nieuw station in moderne, stalen uitvoering. Van het oude station worden de nog bruikbare onderdelen als reserve bewaard.

Op het klinisch labo komen veel carriers binnen. O.a. alle bloedonderzoeken van het gehele ziekenhuis worden hier afgehandeld. In het Mariaziekenhuis komen de carriers via meerdere station in verschillende lijnen binnen. Na het ledigen van de carriers worden deze terug gestuurd met het Multi-send station. In dit station kunnen tegelijk 3 carriers geplaatst worden. Het station bepaalt automatisch de juiste bestemming aan de hand van de geprogrammeerde chip in de carriers, en stuurt ze vervolgens, automatisch, één voor één terug naar de diensten.

Multi-send Mariaziekenhuis
Mariaziekenhuis Houben nieuw station