Energiek in buispostsystemen!

ZNA Jan Palfijn Auto-unload

In het labo van het ZNA Jan Palfijn ziekenhuis in Antwerpen, zijn 2 auto unload stations geplaatst.
Eén station voor routineonderzoeken en één station voor spoedonderzoeken welke sneller behandeld moeten worden.

Deze stations kunnen vol automatisch de binnenkomende carriers legen en retour sturen. Hier gaat het om bloedstalen welke vanaf de verpleegafdelingen naar het labo worden verzonden.
Eenmaal op het labo aangekomen, worden de carriers automatisch geleegd en retour gestuurd. De bloedstalen worden opgevangen in een opvangbak onder het station.

Het grote voordeel is dat het personeel op het labo geen extra handelingen meer heeft aan het bedienen van de buizenpost.

De autounload stations zijn uitgevoerd in een moderne, mat witte, stalen behuizing met een interactief touchscreen als bedieningspaneel.
Voor alle andere zendingen naar het labo, zoals overige documenten, zijn de bestaande ontvangstklep en het multi send station behouden gebleven

 

Het is zelfs mogelijk om de auto unload stations automatisch te laten legen de laboratoriumstraat, welke ze vervolgens automatisch verwerkt. Hierdoor zijn er voor de analyse van bloedstalen, na het afnemen en het verzenden van de stalen, geen extra menselijke handelingen meer nodig.

zna jan palfijn auto unload stations
auto unload carrier met insert