Energiek in buispostsystemen!

HG International, Almere

HG International B.V., is een puur Nederlands bedrijf met eigen vestigingen in verschillende landen en waar in totaal meer dan 200 mensen werken. Het hoofdkantoor en tevens productielocatie is gevestigd in Almere. Zij produceren zo'n 300 verschillende schoonmaakmiddelen. Deze HG producten vinden hun weg naar miljoenen consumenten in meer dan 45 landen.

Buispost

Het buispostsysteem met 3 stations, 1 wissel en ca.300 mtr. transportleiding is in juni 2009 opgeleverd. Zij gebruiken het systeem om monsters vanaf de afdeling Proces en de afdeling Filling naar het Laboratorium te sturen. Op deze wijze komen de analyses sneller beschikbaar en kunnen de afdelingen nauwkeuriger en vooral ook effici├źnter werken.

Daarnaast worden de buispostwissels ook gebruikt in het flessentransportsysteem. De lege flessen worden d.m.v. een buizennetwerk van de inpandige spuitgieterij naar de opslagbunkers getransporteerd. De buizenpostwissels worden gebruikt om te wisselen tussen verschillende bunkers. Hiervoor worden de wissels omgebouwd en voorzien van een bedieningspaneel nabij de spuitgietmachines.

Uitbreiding

In 2020 wordt de installatie bij HG Flink uitgebreid. Er komen meer spuitmachines en nieuwe opslagbunkers voor de lege flessen. Door deze werkzaamheden is ook een flinke uitbreiding van het buizennetwerk noodzakelijk. Er zullen enkele honderden meters buis en een 10-tal wissels bij komen om alle machines op de bunkers aan te sluiten.

HG International