Energiek in buispostsystemen!

De Nederlandsche Bank, Amsterdam

Kasboek Collectief

Juweelontwerp, grafisch ontwerp en beeldende kunst. Drie verschillende disciplines die uitstekend samengaan. Dat bewijst het KASBOEKcollectief, bestaande uit Cathalijne Postma, Debbie van Berkel en Jojanneke Postma. Het drietal creëert vanuit hun diverse achtergronden crossmediale kunst. Hiermee verkennen ze de grenzen tussen kunst, commercie en maatschappij.

Met een speciaal voor de Kunstruimte van de Nederlandsche Bank ontworpen installatie heeft KASBOEK van 26 april t/m 7 juni 2012 het mysterie rondom het waardetransport (gedeeltelijk) zichtbaar gemaakt. De toeschouwer kon informatie in de vorm van een capsule in een buispostsysteem plaatsen. Het transport werd zichtbaar, maar het mysterie bleef. Wat gebeurt er nadat de capsule is afgeleverd? En wat is het gevolg voor de samenleving? KASBOEK-X waardetransport lichtte een tipje van de sluier op. Toch kwamen we het antwoord nooit helemaal te weten. En dus ging het om vertrouwen.

Van der Arend

Van der Arend Installaties had in samenwerking met de drie kunstenaressen van het KASBOEKcollectief in de tentoonstellingsruimte van De Nederlandsche Bank het buispostsysteem geïnstalleerd. Het gehele systeem compleet met de techniek was verdeeld over de ruimte en volledig zichtbaar. De transportbuis was uitgevoerd in afwisselend de bekende grijze buis en transparante buis. Op deze wijze werd het verhaal van het mysterie en het vertrouwen tijdens de tentoonstelling verteld.

Meer informatie over de tentoonstelling KASBOEK-X waardetransport.

Meer informatie over de volledig gouden carrier KASBOEK-X nieuwsbrief.

Kasboek X
Kasboek X
Kasboek X
Kasboek X
Kasboek X