Energiek in buispostsystemen!

AntiVirus® system

In ziekenhuizen en andere zorgfaciliteiten zijn ontelbare bacteriën en virussen aanwezig. Om te helpen bij het bestrijden hiervan en om verspreiding te voorkomen, heeft Sumetzberger een nieuwe AntiVirus® productlijn ontwikkeld.
Deze productlijn is om snel en eenvoudig te implementeren in bestaande buizenpostsystemen. Ook kunnen nieuwe systemen vanaf het begin ontworpen worden volgens dit nieuwe concept.

Download hier de brochure over de gehele AntiVirus® productlijn, of kijk hieronder voor meer informatie over de specifieke componenten.

AntiVirus® carrier: Diverse typen carriers zijn opnieuw uitgebracht in de AntiVirus® uitvoering. Deze carriers bestaan uit composiet materiaal met zilverionen. Deze zilverionen hebben een antibacteriële werking en dood virussen en bacteriën die op het oppervlakte van de carrier aanwezig zijn*.
De AntiVirus® carriers zijn verkrijgbaar in verschillende diameters en verschillende uitvoeringen (lang, kort, auto-unload).
Download hier de brochure.

Antivirus® desinfectie carrierDe actieve 3-voudige desinfectie carrier is ideaal voor het schoonmaken en desinfecteren van de binnenkant van de transportbuis. Hiervoor hoeft u enkel deze carrier te versturen over het te desinfecteren traject.
De grove en fijne borstels verwijderen vaste deeltjes van het oppervlak.
De UV-C verlichting dood bacteriën die aanwezig zijn op het oppervlakte van de buis.
De desinfectiespuitkop aan de achterkant van de carrier verspreidt desinfectiemiddel achter de carrier.
Download hier de brochure.

Antivirus® desinfectiepoortDe desinfectiepoort is speciaal ontwikkeld om carriers schoon te maken binnen enkele seconden. Na een vooraf ingestelde interval zullen verzonden carriers hierlangs passeren, om na het desinfecteren verder te gaan naar de ingegeven ontvanger. Ook kunnen carriers handmatig naar de desinfectiepoort gestuurd worden.
De desinfectiepoort dood virussen en bacteriën op het oppervlakte van de carrier doormiddel van UV-C licht. De carrier wordt rondom met UV-C licht beschenen waardoor het gehele oppervlak wordt gedesinfecteerd.
Dankzij het UV-C filter aan de buitenkant is er geen gevaar voor de gebruiker.
De desinfectiepoort kan worden gebruikt voor het desinfecteren van normale carriers, als ook de AntiVirus® carriers met zilverionen en is verkrijgbaar in verschillende diameters.
Download hier de brochure.

AntiVirus® HEPA filter: De carriers worden verplaatst met luchtdruk. Al deze lucht wordt in het begin aangezogen en wordt aan het einde afgeblazen tot de carrier is ontvangen in het station. Door bij de aanzuig- en afblaasopening het speciaal ontwikkelde HEPA filter te plaatsen, bent u verzekerd van schone transportlucht. Het HEPA filter is gemakkelijk aan de buis te installeren dankzij de speciale verbindingsstukken. Dankzij het grote filteroppervlakte wordt de luchtstroom zo min mogelijk gelimiteerd en heeft het filter een lange levensduur.
Download hier de brochure.

AntiVirus® buis: Naast de standaard PVC transportbuis is ook speciala AntiVirus® transportbuis beschikbaar. In deze transportbuis zijn zilverionen toegevoegd tijdens het productieproces. Zo blijft zowel de binnen- als buitenkant van de buis vrij van virussen en bacteriën*.

AntiVirus® stations: Naast de standaard stations zijn nu ook stations met antibacteriële coating verkrijgbaar. Deze stations hebben naast een strakke en moderne uitstraling ook een antibacteriële coating, waarmee het oppervlakte vrij blijft van virussen en bacteriën*. Het standaard display of EASYtouch touchscreen zijn gemakkelijk schoon te maken met desinfectiemiddel en een microvezeldoek.

AntiVirus® DesinfectionControl: DesinfectionControl is de softwaremodule waarmee het desinfecteren van het buizenpostsysteem geautomatiseerd kan worden. Hierin kunnen diverse intervallen ingesteld worden. Na het verstrijken van een interval, wordt bijvoorbeeld de verstuurde carrier automatisch langs de desinfectiepoort gestuurd, of wordt een melding gegeven om de actieve desinfectie carrier over een bepaald traject te sturen voor desinfectie van de transportbuis. Ook kan ingegeven worden hoe lang een carrier in de desinfectiepoort blijft (bijvoorbeeld 3 seconden of 15 seconden enz.).
AntiVirus® DesinfectionControl wordt geïnstalleerd op uw bestaande PowerControl besturingscentrale**.
Download hier de brochure.
 

*De AntiVirus® producten zijn door een onafhankelijke partij getest en tot wel 99.99% effectief in het bestrijden van virussen en bacteriën.
**Een software update van het PowerControl besturingssysteem kan, afhankelijk van de huidige softwareversie, noodzakelijk zijn.